Så här ligger det till..

Har fått sjukt mycke frågor idag på vad som har hänt, och det förstår jag verkligen. Så nu tänkte jag skriva lite vad som egentligen har hänt.

Maya fick härom dagen några utslag på sin rygg, mamma och pappa trodde det var bältros så de beställde tid hos läkaren här i Orsa. När hon var där sa dom att de inte trodde de va bältros, så de va väl inge mer med det. När hon va där så svimmade hon även och fick sjukt ont i huvet när hon vaknade igen, men läkaren sa att det va helt normalt för hon växer och har lågt blodtryck, så de troligtvis var blodtrycksfall och de kunde man inte göra någonting åt. Igår va hon hos Louise och svimmade igen, som tur var kände hon av de innan så hon hann låsa upp dörren till toan där hon var och lägga sig på golvet, Louise kände på sig att nått var fel så sprang upp. Men eftersom läkaren sa att det var normalt så fick hon något att dricka, frukost och så när hon hade vaknat igen. Sen blev hon lite piggare. Hon kände även att hon höll på att svimma igen, men då la hon sig på soffan så de hände inget. Senare på dagen gick dom hem hit och åt middag. Då va hon bättre, men började få feber och så. Hon gick och la sig och inatt kom hon ner till mamma och pappa och skakade, hade jätte ont i huvet och så, så hon la sig i deras säng och sov klart resten av natten där. På morgonen (i morse) bestämde mamma och pappa sig för att köra in henne till akuten, så när dom ska väcka henne så börjar hon krampa och sen blir hon medvetslös. Dom ringer ambulansen så dom kommer hit, och Maya fortsätter krampa och dom får ingen kontakt med henne alls. Dom ger henne massa mediciner och sånt. Vet inte riktigt vad, men blandannat nånting som gör att hon troligtvis ska sluta krampa. Men de gör hon inte! Dom kör in henne till Mora lassarett och där ifrån in till Falu lassarett. Dom har tagit massa provet, men ingenaning om vad det kan vara. Och hon är fortfarande medvelslös och har varit de sen klockan 12 i morse, alltså 10½ timmar nu.. Hon krampar ibland, men inte hela tiden. Dom försökte sätta en sån grej som hjälper henne att andas, men då börjar hon krampa med en gång, så den fick dom ta bort. Hon andas själv fortfarande men om hon slutar så vet dom inte hur dom ska göra. Och de ända livstecken hon gör är dels att hon andas då, men sen när hon känner smärta (ex när dom sticker sprutor i henne) så flimrar hon med ögonen, men vaknar inte.

Så de är väl allt vi vet i nuläget. Inte speciellt mycket alltså. :(
Är så himla orolig för henne, och jag vill verkligen att dom kan komma fram till vad det är så dom iaf vet hur dom ska bota de! Känns förjävligt att jag ska åka här ifrån om några dagar om min lilla plutt är sjuk, och ingen skulle veta vad det är. :( Men nu är det väl bara att vänta tills någon ringer och dom förhoppningsvis vet något mer.

Nu vet ni ungefär lika mycket som mig iaf. Och tack till alla underbara som finns. Ni är bäst!


Kommentarer
Postat av: Elina

http://sv.wikipedia.org/wiki/Hj%C3%A4rnhinneinflammation

läs ?



Älskade lilla Maya <3!

2011-01-07 @ 22:49:56
Postat av: Anonym

går inteläsa länken

2011-01-07 @ 23:26:24
Postat av: Anonym

ok hoppas dom hittar nått inte roligt för någon kram

2011-01-07 @ 23:48:13
Postat av: Anii

Tänker på er <3

det här klarar hon!

2011-01-08 @ 12:03:08
Postat av: Denice

Shiet, fy vad hemskt!

Hoppas verkligen att hon blir bra snart! :( <3

Maya e stark, så hon klarar nog av det här!

2011-01-08 @ 13:47:58
URL: http://deniceanderssson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0